Edinburgh: som att resa till Harry Potter's fiktiva värld

Hejsan vänner! Är fortfarande datorlös så jag skriver detta inlägg via min jobbdator och bilderna är redigerade via appen Pomelo. I helgen som varit har jag befunnit mig i vackra Edinburgh, Skottland. Folk i min närhet har lovordat staden ända sedan jag och Dave bokade resan, men jag har liksom inte blivit övertygad - förrän jag åkte dit själv. Wow vilken magisk stad! Det kändes som att åka tillbaka i tiden och bli inkastad i någon Harry Potter-bok, för det ligger någon mystisk känsla över staden. Det finns så många gränder att utfroska, så mycket facinerande arkitektur. Vädret var isande kallt (snöstorm, IGEN), men jag är fortfarande såld. Vill definitivt åka tillbaka till Edinburgh!
Från det att vi klev av flygbussen var det rejäl uppförsbacke till vårt hotell. Hotellet låg på The Royal Mile som är ett av stans turisttätaste promenadstråk. Vägen dit var ganska brant, men lyckligtvis fanns det aningen plattare vägar upp.
 
Det fanns så mycket fin arkitektur att fota, och hade mina fingrar inte frusit sönder pga all blåst hade jag tagit ännu fler bilder.
 
Jag och Dave promenerade och fann ett svenskt café. Jag ville veeerkligen ha en semla, har inte käkat en än i år, men dessvärre fanns det inga. Fick bli en kardemummabulle, medan David förkovrade sig i svensk kultur lol.
 
Sist men inte minst: Edinburgh är varje Harry Potter-fanatikers dröm! Eftersom JK Rowling hämtade massor av inspiration till hennes böcker i just Edinburgh finns det flertalet butiker tillägnade bokserien. Denna butik låg ett stenkast från The Royal Mile och heter Diagon House. Jag och David var som små barn inne i butiken, fanns å mycket roligt att se!

 
 
FOTO, TRAVEL | Edinburgh, Scotland, Skottland | | 15 kommentarer |
Upp