frukostfrallor

Halloj. Sitter och laddar upp mentalt inför ett arbetspass på mitt gamla jobb. Minns ni för sisådär två år sedan när jag jobbade på en pub/restaurang om helgerna? Well, det är där jag ska gästspela ikväll. Bävar för det då jag för närvarande har huvudvärk och vet att det är rätt slitigt, men men. Cashen måste in.
 
 
Eftersom det är helg och allt passade jag på att baka lite frukostbröd imorse. Är ju alltid liiiite godare med färskt, hembakt bröd än Pågens trötta limpa liksom. Receptet är busenkelt:
Smula ett halvt paket (25 g) jäst med 2,5 dl ljummet vatten och låt det lösas upp. Addera 0,5 tsk socker, lite salt (kör på måfå, hehe) och cirka 5-6 dl mjöl. Jag hade hälften vetemjöl, hälften rågmjöl eftersom jag ville ha ett grövre bröd. Knåda, knåda, knåda till degen ser ut och känns som deg. Låt jäsa i 30 min, sedan pang in i ugnen på 225 °C i cirka 15 minuter. Et voilà!
 
 
 
MAT & GOTT | | 7 kommentarer |
Upp