2016 in a nutshell

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Jag åkte till Irland, där jag inte aldrig varit förr, faktum är att jag flyttade dit. Det var/är första gången jag jobbar utomlands också! 

Höll du några av dina nyårslöften?
Minns inte riktigt att jag hade något konkret, men jag haade som mål att flytta ifrån Sverige när skolan var avklarad. Och det klarade jag ju! Här nedan är en bild från min sista dag i Sverige:

 
Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nix.
 

Dog någon som stod dig nära?
Nej, tack och lov! ♥

Vilka länder besökte du?
Frankrike (Paris 2 ggr), Holland, Österrike (se bild nedan), England (2 ggr), Ungern. Hälsade även på hemma i Sverige om det räknas!

 

 Är det något du saknar år 2016 som du vill ha år 2017?

En resa utanför Europa står högt upp på agendan.

Vilket datum från år 2016 kommer du alltid att minnas?
Två stycken: 15 juni flyttade jag till Dublin och den 25 juni träffade jag David för första gången.

Vad är det bästa som hänt dig år 2016?
Att jag tog steget och flyttade ifrån Sverige. Har kommit så mycket gott ifrån det - nytt jobb, nya vänner, och Dave såklart!

Största misstaget?
Att vänta till den 1 maj med att säga upp min studentlägenhet. Hade jag gått en satans dag tidigare hade jag sluppit betala sista månadshyran i onödan!

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Inte direkt. Har varit snorig och förkyld, men aldrig riktigt sjuk. Tur är väl det!

Bästa köpet?
Min iPhone 6S. Hade en iPhone 5 innan och skillnaden är enorm! Så skönt att slippa bära med sig laddaren exakt överallt.

Vad spenderade du mest pengar på?
Hmm, det skulle nog vara den ovan nämnda iPhone 6s. Eller flygbiljetter. Men jag skulle säga att de snarare är en investering.

 

Gjorde någonting dig riktigt glad?
När jag fick veta att jag fått jobbet jag sökte (det senaste)! Och när den allra sista versionen av C-uppsatsen var inlämnad, pjuh vilken lättnad.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
I början av året var jag ju rådeppig efter att nyss ha flyttat från Paris till trötta Västerås. Det i samband med åttatimmars-dagar i skolan gjorde att jag kände mig som ett jäkla kolli. Efter allt ståhej i skolväg och när jag verkligen kom iväg hit till Dublin däremot, sedan dess har jag varit hur glad som helst!

Vad önskar du att du gjort mer?
Önskar att jag fick uppleva en svensk sommar, samt vara med familjen. Och tränat kanske, hehe.

Vad önskar du att du gjort mindre?
Druckit öl och ätit skräpmat.

Favoritprogram på tv?
Har inte sett en sekund på TV här på Irland sedan jag flyttade hit, men har streamat Nyhetsmorgon varje morgon för att komma in i "working spirit". När jag haft tid över så har jag glott på korkade realityserier som Real Housewives of Beverly Hills/OC/New York, men ibland har jag faktiskt varit vettig nog att titta på Planet Earth II också. Om ni inte sett det än - se det!

Bästa boken du läste i år?
Detta år har jag varit katastrofdålig på att läsa skönlitteratur. Däremot har jag läst otaliga avhandlingar inför C-uppsatsen, och jag vill absolut inte läsa en till. Någonsin.

Största musikaliska upptäckten?
Hmm. Kanske Muse. Har väl lyssnat lite av och till på dem under åren, men det var efter konserten i Globen i somras som jag fick upp ögonen för dem på riktigt. De är sjukt bra live!

 

 

Årets bästa film?
Bra fråga. Tyckte att den nya versionen av Djungelboken var riktigt fräck! Men har varit riktigt kass på att titta på film i år måste jag medge.

Vad gjorde du på din födelsedag 2016?
Jag jobbade *cry* och sedan åkte jag och några jobbkompisar in till stan för lite drinkar. Var en helt okej födelsedag, men nästa år ska jag försöka fira den ordentligt.

De bästa nya människorna du träffade?
David och alla härliga människor här på Irland (både svenska och osvenska)!

Hur skulle du beskriva din stil år 2016?
Den var väl ganska vanlig och trist. Har verkligen gått ned mig i klädväg på sistone! Tog mig ända till oktober 2016 innan jag köpte mitt första choker-halsband liksom, innan dess var jag typ för feg för att bära ett. Jag var ju dessutom student halva året, så budgeten var rätt skral. Jag får helt enkelt skärpa mig nästa år!

Vad fick dig att må bra?
Att komma hem till Sverige och hälsa på allihopa i oktober. Alla mina gamla klasskompisar hade tagit sig till Göteborg samtidigt som jag var där, så det var riktigt kul, för vi hade inte haft en sådan återträff sedan 2008 typ. Plus att jag fick hänga med pappa och syrran då! 

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
En bättre paycheck. Men det får jag ju nu i januari ;)

VARDAGLIGT | | 5 kommentarer |
Upp