Edinburgh: som att resa till Harry Potter's fiktiva värld

Hejsan vänner! Är fortfarande datorlös så jag skriver detta inlägg via min jobbdator och bilderna är redigerade via appen Pomelo. I helgen som varit har jag befunnit mig i vackra Edinburgh, Skottland. Folk i min närhet har lovordat staden ända sedan jag och Dave bokade resan, men jag har liksom inte blivit övertygad - förrän jag åkte dit själv. Wow vilken magisk stad! Det kändes som att åka tillbaka i tiden och bli inkastad i någon Harry Potter-bok, för det ligger någon mystisk känsla över staden. Det finns så många gränder att utfroska, så mycket facinerande arkitektur. Vädret var isande kallt (snöstorm, IGEN), men jag är fortfarande såld. Vill definitivt åka tillbaka till Edinburgh!
Från det att vi klev av flygbussen var det rejäl uppförsbacke till vårt hotell. Hotellet låg på The Royal Mile som är ett av stans turisttätaste promenadstråk. Vägen dit var ganska brant, men lyckligtvis fanns det aningen plattare vägar upp.
 
Det fanns så mycket fin arkitektur att fota, och hade mina fingrar inte frusit sönder pga all blåst hade jag tagit ännu fler bilder.
 
Jag och Dave promenerade och fann ett svenskt café. Jag ville veeerkligen ha en semla, har inte käkat en än i år, men dessvärre fanns det inga. Fick bli en kardemummabulle, medan David förkovrade sig i svensk kultur lol.
 
Sist men inte minst: Edinburgh är varje Harry Potter-fanatikers dröm! Eftersom JK Rowling hämtade massor av inspiration till hennes böcker i just Edinburgh finns det flertalet butiker tillägnade bokserien. Denna butik låg ett stenkast från The Royal Mile och heter Diagon House. Jag och David var som små barn inne i butiken, fanns å mycket roligt att se!

 
 
FOTO, TRAVEL | Edinburgh, Scotland, Skottland | | 15 kommentarer |

Adare Manor

God kväll, och sorryborry för USEL uppdatering på sistone. Jag skrev ju sist att min laptop höll på att svika mig, och det gjorde den med råge. Jag lämnade in den hos några datornissar förra veckan men den kom tillbaka i samma obrukbara skick som jag lämnade den. Sååå nu måste jag hitta mig en ny trotjänare...
 
Förutom att vara datorlös i cirka en vecka har jag varit på 60-årskalas. Davids mamma firades med pompa och ståt ute på irländska landsbygden i en snobbig by som heter Adare. Dave och hans brorsor hade köpt en natt på det extremt pampiga Adare Manor till sina päron, och stället kändes som en upprustad variant av Hogwartz. Det var riktigt pampigt och jag kände nästan att jag fick fula blickar som gick runt i jeans och en tjocktröja, medan andra gick runt i frack och topphatt, hehe...
 
FOTO, VARDAGLIGT | Ireland, Irland | | 10 kommentarer |

ett snabbt "hej" innan min dator dör

Hej och godkväll! Denna helg har varit så enormt långtråkig, vilket till stor del beror på vädret som har gått ifrån snöstorm till regnslask, samt att lokaltrafiken fortfarande inte så pålitlig. De gångerna jag varit utanför huset har varit för att slänga soporna i ett soprum som är överfullt, samt gå till Tesco som är helt urplockat på mat. Ursäkta min franska, men hur kan ett land vara så jäkla handfallet när det kommer en decimeter snö på marken? Tänk er hur det blir om någon RIKTIG kris skulle inträffa. Jösses. *arg*
 
Att sitta inomhus flera dagar i sträck gör mig stressad. Känns som att sån dyrbar fritid går till spillo när jag kanske kunde gjort något kul och/eller meningsfullt. Livet, en helg, tickar bara iväg liksom. Min laptop har till råga på allt även den gett upp på mig, så just nu skriver jag på min jobbdator, vars batteri också håller på att dö (och givetvis är laddaren kvar på kontoret). Frånvaron av underhållning gör det extra påtagligt att tiden rinner iväg. Denna söndag hade jag tänkt uppdatera mitt CV och förkovra mig i Netflixserier, men eftersom min dator inte ville fungera har jag istället läst en bok. Jag gillar att läsa, men det är roligare när man faktiskt får välja sitt söndagsnöje själv. Imorgon ska jag gå till en datornisse som kan fixa min stackars dator. 
 
Hur har ni haft det? Dela gärna med er av er helg om den varit roligare än min. Puss! 💋
 
VARDAGLIGT | Dublin | | 6 kommentarer |
Upp