5 things

Hittade denna lista hos drottningen av blogglistor, Flora. Har modifierat den lite dock!

 

5 saker:

… jag längtar efter:
Att få boka en sommarsemester till något härligt ställe vid Medelhavet.

Att få plocka fram mina vårjackor och använda dem.
Årets första löprunda utomhus.
Nästa säsong av Stranger Things.
Detta kvartals slut.

… jag är tacksam för:
Att ha fått växa upp i Sverige.

Att min utbildning inte har kostat mig eller mina föräldrar något.
Att min uppväxt var underbar trots att familjen hade det knapert ibland.
Att jag och mina närmsta vänner som jag känt sedan jag var 12 fortfarande ser till att ses någon gång per år trots att vi bor i olika städer (och länder).
Att jag har ett roligt jobb med världens bästa kollegor.

 

… jag vill bättre på:
Att dokumentera min vardag på bild.
Att testa på att laga nya maträtter.
Att småprata med folk jag inte känner så väl.
Att boka tid hos frissan.
Intervjusituationer.

… jag stör mig på:
De som kommer lämna kommentarer till detta inlägg i stil med "kul lista :)"
Mornarna när det inte finns några sittplatser på bussen och man måste stå upp hela resan.
Att det inte finns någon svensk ambassad på Irland nu när jag måste uppdatera mitt pass.
Folk som har fötterna uppe på sätet mittemot i kollektivtrafiken.
Folk som står still på rullbanden på flygplatsen som är till för folk som vill ta sig fram snabbare.


… jag är rädd för:
Fåglar i flock, särskilt duvor.

Att besöka doktorn utifall att de skulle upptäcka att jag lider av en dödlig sjukdom.
Att jag eller någon närstående skulle falla offer terrorattack.
Att livet tickar iväg och man tillbringar 40 timmar per vecka på ett kontor.
Att få besked om att någon närstående har gått bort.

 … drömresmål:
Kina

Bali
Positano, Italien
Sydafrika
Biarritz, Frankrike
+ Bubblare: Venedig, Italien
 

… jag älskar att äta:
Pizza
Pestopasta 
Hummus med bröd
Tacos
Hamburgare

… jag vill göra i år:
Åka till Paris.
Testa botox (man ska börja tidigt i förebyggande syfte!)
Besöka minst tre nya länder jag inte varit i tidigare.
Springa ett 10 km-lopp.
Gå på en utomhuskonsert.


Q&A / LISTOR | | 9 kommentarer |

En snabbis i London

Tänkte göra ett avbrott i mina New York-bilder på bloggen (som jag för övrigt inte är färdig med ännu) och varva dem med bilder från en annan storstad som jag besökte i helgen som var - nämligen London. Jag var lat och tog bara några få bilder under ena dagen jag var där, men det får väl duga tänker jag. Häng med!
Jag anlände sent sent SENT i fredags kväll till Victoria samt vårt hotell, där min mamma och syrra redan låg däckade efter en dag på Londons gator utan mig. Tog inte många minuter innan jag också var puts väck. Att resa tar ta mig fasen på krafterna. Morgonen därpå var det soligt och krispigt ute, och här är en bild från gatan vi bodde på. Rätt tjusigt!
 
Jag ville ta tuben till Westminister för att plåta Big Ben, men till min stora förtret var hela urverket under rekonstruktion. Så en bild på Thames och London Eye fick duga som "bevis" för att jag faktiskt varit i London i helgen.
 
Jag tvingade även syrran att ta en *turistig* bild på mig och mammsen, trots att det blåste så mycket att tårarna rann som att det inte vore en morgondag. Efter att jag och syrran tagit tillräckligt med bilder på varandra avlägsnade vi oss fort från området. Vinden i kombination med kylan gjorde detta  till Londons kanske oskönaste plats just där och då.
 
Vi tog en buss till Oxford Street där vi gick runt i allehanda affärer. Det känns som att vi gick in i varenda affär på gatan, men trots det hittade jag INGENTING att köpa med mig hem. I och för sig skiljer sig inte utbudet av affärer i London så avsevärt mot det som finns i Dublin. Det bistra kylan gjorde mig inte heller redo att köpa vårkläder, ville snarare köpa en fet rymddräkt att ha på mig.
 
Framåt kvällen, efter varsin vilostund, gick vi till en tapasrestaurang ungefär en kilometer från vårt hotell, Iberica hette den och kändes hipp och modern.
 
Vi beställde in tapas som hade kunnat räcka för en person till, men ack så gott det var. Älskar chark, manchegoost, patatas bravas och rödvin!
 
Mammsi var också nöjd med maten och det faktum att både jag och syrran, som bor i olika länder, åkt till London för att fira min mammas födelsedag i efterskott. Så mysig kväll. 💕
 
I söndags var det dags att åka hemåt igen, men hann knäppa ett kort på min och mammas lilla morgonpromenix i närheten av hotellet. Min flygplats, London Southend, visade sig ligga åt helsefyr och varen mardröm att ta sig till på söndagar eftersom tågen inte går, så jag stressade sönder för att ta mig dit på eftermiddagen - allt detta för att det sen skulle visa sig att mitt flyg var två timmar försenat. Utöver den taffliga logistiken så hade jag en superfin helg, och jag känner att jag måste göra ett återbeök i London snart igen. Helst när det är lite varmare! x
 
 
 
TRAVEL | London | | 6 kommentarer |

NYC SNAPS

Fattar inte att det redan gått en vecka sedan jag landade i New York, och hur mycket jag faktiskt hann se och göra på vår korta visit. Här ovan är en liten kompott av bilder som jag hann ta där i alla fall. Redan imorgon efter jobbet är det dags för nästa äventyr; jag ska till London en snabbis för att träffa mamma och syster. Kommer bli myspys! Om vi inte hörs innan dess att jag är hemma från England - ha en underbar helg! x
 
 
FOTO, TRAVEL | London, New York | | 13 kommentarer |
Upp