#metoo

Jag brukar sällan posta statementgrejer på Facebook eller här i bloggen, men denna kampanj kändes extra viktig eftersom SÅ MÅNGA - beviseligen -  kan känna igen sig. Folk, framförallt killar, verkar tro att sexuella trakasserier enbart  betyder våldtäkt, men det ter sig i så många fler former än så, och det är det jag personligen vill belysa när jag delar detta inlägg.
 
Jag har två tillfällen som skiljer sig ur mängden - två gånger jag känt mig uppriktigt kränkt av en "man".
 
Ena gången var under min studietid i Västerås. Jag skulle hämta ut ett paket på ett postkontor som låg cirka två kilometers promenad från min dåvarande lya. Jag gick som vanligt på gångbanan, då en moped med två killar på, en som körde, och en som satt som passagerare bakom. De saktade in när de skulle köra förbi mig, varpå passagerarkillen tog ett rejält grepp om min rumpa. Sedan gasade de iväg därifrån och skrattade ikapp. Jag blev helt paff, jag stod där med hakan i marken. Det kanske låter som en bagatell, men jag kände mig så sjukt kränkt och ville gråta. I efterhand hade jag så många tankar om vad jag "borde" gjort och sagt till dem. Jag önskar bland annat att jag hade haft ett basebollträ med mig, eller en stor sten som jag kunnat kasta på dem när de körde iväg. Istället stod jag bara där som ett mäha. 
 
Andra gången var när jag var 17-18 år. Jag och en av mina närmsta vänner skulle extraknäcka genom att stå i baren på en 50-årsfest. Allt eftersom att timmarna gick blev folk allt mer berusade, och en äcklig GUBBE, på minst 50 bast, tog sig friheten att fråga hur mycket jag tog per natt. Detta var alltså en "vanlig" medelålders Svensson-gubbe - med undantag då att han var en äcklig gris.
 
Dessa två tillfällen kanske låter som petitesser för er (särskilt ni snubbar) som läser, men en annan kände sig skändad och äcklad efter detta. Att ta sig rätten att röra vid någon annans kropp eller vanära någons integritet är fan inte okej. Det jag har varit med om kan säkert 99% av alla tjejer känna igen sig i, men hur många män (för ja, det är oftast snubbar) kan faktiskt erkänna att de har gjort något fel? Människor borde gå en kurs och lära sig vad ordet respekt innebär.
 
VARDAGLIGT | #metoo | | Follow
#1 - - Celine:

Det är så vidrigt! Blir så ledsen när jag läser om hur alla har blivit utsatta på ett eller annat sätt </3

Svar: Verkligen! Inte okej någonstans.
Meg Kaup

#2 - - Linnea Kinis:

Usch det är så skrämmande att så många kan relatera till det här. :/

Svar: Verkligen :(
Meg Kaup

#3 - - Selma:

Det är så jäkla hemskt att det är så sjukt många som kan relatera till detta och det är så oerhört viktigt att vi pratar om det!

En massa kramar till dig <3

Svar: Tack ♥
Meg Kaup

#4 - - Esmeralda Hansson:

Så himla modigt av dig att våga berätta din historia! Kämpa, kämpa, kämpa. Du är aldrig ensam!

Svar: Tack ♥
Meg Kaup

#5 - - Denise Taylor:

Det är hemskt att det är så många som har varit med om det. Förväntar mig idag det värsta av människor tills motsatsen är bevisad bara för att vara beredd på vad som helst.

Hoppas verkligen att världen ändras snart.

Svar: håller verkligen med dig!
Meg Kaup

Upp