Ett beteende hos mig själv som jag skäms över

Utanför affären dit jag brukar gå för att handla brukar det stå en hemlös man som tigger pengar. Man ser på honom att han har det svårt i livet, och han brukar fråga om man har en slant över. Jag vet inte varför, men jag brukar medvetet ta en omväg för att slippa gå förbi denna man. Medan jag gör detta känner jag mig som en genomrutten person som gör detta. Det är inte så att han ger några creepy vibbar alls, utan det är mest att jag känner mig illa till mods av att se det. Som en struts som stoppar huvudet i sanden, typ.
 
Jag tror (eller vill tro) att jag inte vill ljuga för honom och säga att jag inte har några pengar, samtidigt som jag går in till mataffären för att köpa mat (... för mina pengar). Det gör ont i hjärtat varje gång jag gör detta - dels för att jag känner empati för denna man som inte har det så gott ställt, och även för att jag känner mig som en fet fegis som knappt vågar se honom i ögonen. Bortsett från att få in lite pengar vill han nog inget annat än att bli sedd.
 
Nu har jag skrivit hur illa det känns för mig, som är tursam nog att ha ett hem och en inkomst, att rata denna människa. Jag kan inte ens föreställa mig hur det måste kännas för honom, att bli ratad gång på gång, varje dag. Usch. Jag känner mig som en vidrig person. Jag måste sluta med detta.
 
VARDAGLIGT | Dublin | | Follow
#1 - - elin:

Åh vilken fin bild! hoppas du får en toppen bra kväll!<3

#2 - - Tilda Barkselius:

Det där är verkligen ett jättekänsligt ämne, så svårt att veta hur en ska göra :/

#3 - - Ellen:

så ärligt och fint inlägg ändå. även om jag inte alltid ger pengar brukar jag ändå alltid hälsa. visa att jag ser, att de lever i samma värld som jag och att vi är lika även om vi inte har det likadant. tänker att det är det minsta jag kan göra om jag inte har kontanter på mig.

utanför mataffären vid mitt jobb sitter en kvinna varje dag. emellanåt kommer det en man på elrullstol som har packat en korg med fika till dem. sedan sitter de där och har picknick ihop, så jäkla fint att se.

Svar: men åh! <3 vad fint att se!
Meg Kaup

#4 - - Isabella:

vilken fin bild!

#5 - - Carro:

underbar bild!
känner igen mig i det du beskriver, tycker det är en jobbig situation :(

#6 - - Gosia:

Tror många både känner och gör så, vet inte riktigt vad det beror på? Här i USA har jag blivit ännu mer så, mest för att många hemlösa har psykiska problem, är missbrukare eller både och. Svårt att veta vilka som är klara i huvudet och vilka inte är det...man vill inte riskera något. Men jag mår alltid dåligt när jag ser de, känner också empati. På något sätt kan man ju tänka sig hur hemskt det skulle vara att hamna i samma sits, skrämmande! Kanske därför man undviker de också? Jag vet inte...

Svar: Jadu, det är ett märkligt beteende. Det måste ju bottna sig i nån sorts rädsla kan jag gissa... inte för att det gör det mer rätt :(
Meg Kaup

Upp