food glorious food

Idag är en sån dag då saker bara har känts jobbiga; kasst väder, halsont, allmän trötthet.. ja, ni vet. Inte en toppendag. Tänkte därför skriva om något som gör mig glad - mat. Denna lista är snodd från Isa, och all heder till den som orkar läsa/bry sig om mina matpreferenser, haha.

Vad äter jag helst efter en jobbig dag: När jag bodde hemma i Sverige hade jag 200 m till ICA (läs: lösgodis), och efter en jobbig dag i skolan hände det väl att jag gick bärsärk inne vid godishyllorna. Här på Irland vet jag inte riktigt, då det inte finns lösgodis i samma utsträckning. Mitt nya guilty pleasure har väl blivit rostad macka med stekt ägg på. Comfort food at its best.

 

Detta äter jag hellre hemma än på restaurang: Tacos. När man har tacokväll vill man kunna frossa som om det inte vore nån morgondag, och är man ute och äter så måste man ju tänka på bordskick och dylikt. Nu vet jag ju i och för sig inget ställe som ens gör killer tacos, men det är en rätt som hört till fredagsmyset hemma tycker jag.

Tre saker jag inte vill ha på pizzan: Räkor, kyckling (är äckligt på pizzan av nån anledning) eller strimlad skinka. På min pizza får det endast finnas pepperoni!

Det lagar jag helst nu för tiden: Blir en hel del pastarätter. Jag lagar sällan mat nuförtiden eftersom jag får det mesta på jobbet. Jag måste ha matlåda 2-3 dagar i veckan, och då blir det någon enkel pastarätt. Min egna pasta carbonara är en riktig hit, om jag får säga det själv!

Något som jag inte tycker om:  Fisk/skaldjur/allt från havet (jag är tom så fräck att jag säger att jag är allergisk till nytt folk), slemmig påläggsskinka (men såndär lyxig, lufttorkad delikatessskinka är ljuvlig), broccoli. 

 

Jag skulle aldrig klara mig utan: Kött/kyckling samt pasta!

 
Bästa matkulturen enligt mig: Gissa - Italien såklart! Så mycket somjag har tjatat om hur mycket jag äter pasta nu haha. Men all italiensk mat är ju himmelsk. Skulle kunna leva på pizza, risotto och pasta resten av mitt liv. Eller hamburgare.

 

Hur dricker jag mitt kaffe: Jag dricker ju faktiskt bara "lyxkaffe", dvs latte eller cappucino. Har aldrig varit riktigt förtjust i svart kaffe, det är för starkt och beskt för min smak.

Min favoritdessert: Brukar sällan orka med dessert, men när jag väl gör det så är chokladfondant definitiv en favorit. Ni vet de där kladdkake-muffinsarna vars innehåll rinner ut som chokladllava.... SÅÅÅÅ gott.

 
MAT & GOTT | | Follow
#1 - - Netti Starby:

Kul läsning och vilka smarriga bilder! <3 Kramis

#2 - - Tilda Barkselius:

Himla kul att få läsa dina svar!

#3 - - Bea:

Så kul inlägg, mat är livet <3 hehe

#4 - - Bella:

Den här listan är så rolig att läsa!

#5 - - linah eva :

ohh så gott!! <3

#6 - - Mirjam Therese:

Alltså mat kan verkligen göra en otroligt glad! Mat är ju å andra sida typ livet så ;) Om jag bara fick äta mat från ett land så hade jag nog också tagit italien så håller med om matkulturen, så mycket gott!

Svar: preach!!
Meg Kaup

#7 - - Corina:

Ja ibland är mat det enda roliga man har. Hoppas du kryar på dig. Kram 😊

#8 - - Natalia Richardson:

Åh så mycket härlig mat det finns.
Trevlig helg,kram

#9 - - A W:

Roligt med ett inlägg om mat! Kram<3

#10 - - Sara:

Alltså allt i det här inlägget såg så galet gott ut! Man inser verkligen hur bra lösgodiset vi har här i Sverige är när man reser utomlands. Fast den där burgaren såg ju ganska så god ut ;)

Svar: Ja eller hur! Längtar tills nästa vecka då jag får frossa lösgodis!!
Meg Kaup

Upp