Varför bloggar du?

Som de flesta kanske vet vid det här laget så jobbar jag på ett kontor - framför datorn - vilket gör att jag läser min beskärda del bloggar under arbetstid *ooops*. Ett par gånger i veckan stöter jag på inlägg där olika bloggare beklagar sig över att de inte har någon inspiration till att blogga samt inlägg där bloggerskor frågar sina läsare vad de vill se mer av. Det kan tyckas som att bloggen nowadays blivit ett måste, ett "jobb", snarare än något som är kul att ägna sin fritid åt och att få utlopp av sin kreativitet.
 
Jag kan bara tala för mig själv, men jag upperätthåller bloggen för (tro det eller ej) min egen skull. Sen att det är kul att få snälla och peppande komentarer från er läsare är inget jag sticker under stolen med - det är skitkul! Jag har haft min skröpliga blogg här på Blogg.se sedan 2008 och försökt blogga kontinuerligt sedan dess. Tro mig, jag har skrivit en heeeeel del tveksamma inlägg genom åren (alltså sättet man skrev på när man var 16 år var under all kritik lol), men när jag idag tittar tillbaks på inlägg från t.ex. åren på gymnasiet, tiden då jag fortfarande bodde hemma, mina dagar i högskolan, mitt halvår i Paris - då inser jag hur jäkla glad jag är som orkat dokumentera mitt liv såpass länge. Bloggisen har blivit som en dagbok, en memoar, om mitt liv. Jag undrar hur jag kommer se tillbaka på denna tid om 3 år?
Inlägget till ära bjuder jag på en av mina bloggigaste poser.
 
 
VARDAGLIGT | | Follow
#1 - - Cornelia:

Känns som rätt anledning att blogga! Och jag är i alla fall glad att du gör det, för jag gillar din blogg!

Svar: Men åh! Vad snällt sagt. Detsamma till dig :)
Meg Kaup

#2 - - Gosia:

I feel you! Känner likadant, därför blir det ibland inga inlägg på ett tag om jag känner att det är alltför mycket runtomkring för att jag ska tycka att det är kul att blogga. Hade också en blogg på blogg.se sedan 2008 som jag har kvar och kan gå tillbaka till (som dagbok?). Men usch, va man skäms över vissa av de inläggen, haha!

Svar: Haha ja de där gamla inläggen är inte ens mest stolta ögonblick men visst tusan är det kul att kika tillbaka ;)
Meg Kaup

#3 - - thea:

precis så har jag också alltid sett på mitt bloggande, och jag är oändligt tacksam över att ha så stora delar av mitt liv förevigat på www (har bloggat sedan 2007 på flera olika plattformar). däremot älskar jag att höra vad folk är nyfikna på att läsa mer om, för det får mig ofta att reflektera över, och kanske förklara och föreviga, ett ämne på ett helt nytt sätt. inte som jag skulle ha gjort från början, liksom. och det får mig också att inse att det jag tar förgivet kan vara helt nytt och spännande för någon annan; och något jag borde ta vara på och uppskatta att just jag får ha i min vardag. om det makes some sense, haha!

fint inlägg, i alla fall. så fint att utgå från möjligheten att kunna blicka tillbaka i livsarkivet <3

Svar: Åh tack för fin respons! <3
Meg Kaup

Upp