Saker jag INTE saknar med att bo i Sverige

 
Detta inlägg har jag försökt sammanställa i ett par veckor, och nu känner jag att det är dags att publicera det. Jag kommer helt enkelt inte på fler punkter, hehe. Innan jag får en shitstorm av arga kommentarer måste jag poängtera att detta är en uppföljning på detta inlägg där jag skrev hur mycket jag faktiskt saknar med vårt kära moderland. Let's go!
 
★ Att alla är så snygga och man själv känner mig som en grå liten mus i jämförelse.
 
★ Det inrutade livet. Vakna, jobba, gymma, glo på tv, lägga sig, repeat. 
 
★ Arlanda. I synnerhet deras ockerpriser på precis allt. På de flesta flygplatser jag varit på är det hyfsat normal prisnivå på t.ex. en flaska vatten, men på Arlanda kostar det 37 jäkla spänn. Det är ju sinnessjukt.
 
★ Arbetsmarknaden. Minns hur jäkla svårt det var att ens få ett extraknäck vid sidan av studierna, och jag kan bara gissa hur svårt det är att få en fast tjänst där man inte behöver jobba varje helg och kväll för att samla ihop sina timmar för att få ut en dräglig lön.
 
★ Kostnaden för att unna sig. Att äta ute, dricka drinkar, ta en fika eller bara att gå på bio kostar pengar var man än befinner sig, men där hemma kostar det verkligen skjortan! 
 
★ Den oändliga vintern. I mitt förra inlägg skrev jag om att jag gillade att Sverige har fyra årstider, men den årstiden jag gillar allra minst är också den längsta. Visst, snö är fint att titta på, och jag kan sträcka mig till att ta en vinterpromenad på en solig dag, men i övrigt är vintern mest jobbig. Att försöka ta sig någonstans blir ett projekt i sig, och de få timmarna av dagsljus som finns går oftast åt till att jobba/plugga. 
 
★ SAS. Jag har haft såååå mycket trubbel med dem under mitt år jag bott här, och de förtjänar allt jäkla ris i världen. Dessvärre är de typ de enda jag kan flyga hem med, så är rätt låst så att säga.
 
★ Att alla myndigheter bommar igen i typ 3 månader på sommaren och att man måste ha dött och återuppstått för att få en läkartid t.ex.
 
★ Att folk jämt ska prata politik. Ja jag förstår att det är viktigt osv, men jag vill inte höra det varje dag, hela tiden. Här i Dublin (i alla fall i min nuvarande umgängeskrets) är det sällan det pratas politik, vilket är skönt. 
 
★ De långa distanserna till allt. Nu vet jag ju att Sverige är väldigt väldigt stort till ytan, men det gör även att restiden mellan A och B blir väldigt lång.
 
★ Fästingar! Tror inte jag mött en enda människa här på ön som blivit fästingangripen.
Tyckte denna bild passade bra in i inlägget eftersom jag ser så förbaskat sur ut, haha.
 
VARDAGLIGT | Dublin, Sweden | | Follow
#1 - - Celine:

De två första tror inte jag att jag kommer sakna när jag flyttar heller haha!

#2 - - Fani:

Roligt och intressant att läsa din lista. Håller med kring många utav punkterna, exempelvis att det ofta diskuteras politik vilket jag med tycker blir tjatigt till slut (och dessutom ofta leder till tjafs, särskilt på fyllan) och känns viktigt visst, men att det finns gränser för hur mycket man orkar prata kring det.
Den oändliga vintern ja, den håller jag även med om väldigt starkt. Inte alls pepp på den alltså. Också en av anledningarna till att jag lär flytta till Grekland om några år där man kan gå i skinnjacka under vintermånaderna typ x)
Arbetsmarknaden och kostnaden att unna sej - jaa. Nu har jag ju dock bott hemma och inte haft någon hyra att betala så jag har kunnat jobba helt ok timmar och ändå haft gott om fritid och gott om pengar att unna mej det där man vill, men samtidigt är att jobba som servitris väldigt slitsamt (plus skitdålig lön) så man måste ju jobba rätt mycket för att komma upp i en bra lön ändå liksom. Sedan har jag så många runt omkring mej som haft problem med att de varit arbetslösa länge så man blir ju inte så pepp på att försöka hitta något annat heller då det verkar va sjukt svårt.
En punkt jag dock inte alls håller med om är första, för du är sjukt snygg och inte alls någon grå liten mus, just had to say haha :-*
Och gillar bilden, kändes väldigt passande ja, haha :D Tkr man får gnälla av sej lite ibland, det behöver man och mår man oftast bättre utav sen :) Tror dessutom många håller med och känner igen sej i den lista, jag gjorde det iaf!

Svar: Haha, tack för responsen! Vad snäll du är :)))) dock hade jag ju fler grejer på min "positiva" lista än min neggiga, eller hur?!
Meg Kaup

#3 - - ISA:

haha så många punkter som jag sätter glasklart agree på men också några som GÖR MIG ARG!!! How dare you hacka på Arlanda?!

Svar: Om du tycker att 37 kr för ett glas vatten samt 99 kr för en torr baguette är rimligt så VISST!!!!!
Meg Kaup

#4 - - Ida Jansson:

Önskar det va billigare att fika och äta ute då jag älskar det men har aldrig råd 😦 Vad kostar en fika där du bor?

Svar: Hmm när jag tänker efter är det säkert samma pris här när det kommer till fika, men restaurangbesök är billigare här skulle jag tro.
Meg Kaup

#5 - - Amanda:

Så kul att läsa, det där med att hitta extrajobb är verkligen så sant. Såå himla svårt!

Svar: Jag minns det, ingen rolig tid!
Meg Kaup

#6 - - Felicia Karlström:

Du, jag håller med dig helt och hållet på alla punkter! Ser inte framemot den långa vintern som jag har framför mig...blöö! (Sån tur är ska jag försöka ta mig till Thailand 1 vecka eller 2 i december, woop!)

#7 - - Yasmine:

Haha, ja...det där med att alla andra e så snygga jämfört med en själv... hur vet man ens om man ser bra ut? Beror det inte på vem man jämför sig med? :P

Japp, inte lätt att få jobb och få ihop en lön att leva på ens. För att inte tala om din punkt om att unna sig! Agree!

Och big check agree på den om vintern... :/ Jag uppskattade verkligen därför att bo i Australien om jag har ekonomisk möjlighet vill jag hyra ett hus i nåt varmt land under vintermånaderna när jag gått i pension =)

Politik ja... svensk MEDIA hatar jag...

Svar: Hehe ja, lite får man allt störa sig på. Men samtidigt finns det betydligt fler bra saker än dåliga där hemma :)
Meg Kaup

#8 - - MALINDENISE:

Relaterar på många punkter! Kul att du också har varit i Shoreline Park föresten :D!

Upp