långhelg

Hellooo allihopa! Gissa vem som har långhelg nu? Japp, det är jag. Jag tycker att helgerna bör förlängas med åtminstone en dag ALLA veckor, men anledningen till min jobbeskapism imorgon är för att min syster kommer hit på besök för första gången, och på dagordningen står därför shopping och strosande på stan. Ska även ta med henne till Europas (förmodligen) bästa burgerhak. Ska försöka vara lite flitig med kameran också såklart. Men innan dess skall jag njuta av lite egentid här hemma, och eventuellt masa mig ut på en springtur. Hoppas ni får en fin torsdagkväll! x
 
 
VARDAGLIGT | Dublin | | 7 kommentarer |

Vad gör jag egentligen på jobbet?

En fråga som dyker rupp titt som tätt bland kommentarer här på bloggisen, men främst av folk IRL, är vad tusan det är jag håller på med egentligen. Ja, yrkesmässigt, på jobbet alltså. Jag sitter ju faktiskt inte och läser bloggar hela dagarna. Sååå, jag tänkte försöka klargöra det för er som undrar.
 
Som de flesta av er (?) kanske vet så bor jag i Dublin och jobbar på ett multinationellt IT-företag, Indeed.com. Om man någonsin har varit jobbsökande, vet man nog vad Indeed är - det är en sökmotor för jobbannonser! Lite som arbetsförmedlingen, men mindre mossigt. Ironiskt nog fick jag dock mitt jobb via LinkedIn, där jag blev kontaktad av en rekryterare. Jag började jobbet i januari i år och visste exakt vad Indeed var innan jag började jobba för dem, efetrsom jag själv hade kollat efter nytt jobb på just Indeed.
 
Eftersom inte alltför många arbetsgivare hemma i Sverige har hört talas om Indeed är mitt teams mission att göra dem varse om vår sajt, och erbjuda oss att lägga upp deras jobbannons gratis hos oss. Man kan väl säga att det är lite marknadsföring. Det blir en hel del samtal om dagarna, men det är inga säljsamtal, eftersom det inte är några pengar involverade. När jag var yngre hade jag världens telefonskräck, men efter att ha flyttat hit och haft jobb där telefonen är mitt främsta redskap är min rädsla som bortspolad, och det är väl tur eftersom man snackar med så många olika människor om dagarna.
 
Min nya LinkedIn-bild! En av de bästa grejerna med att jobba på Indeed är att ingen strikt klädkod lyder.
 
 
VARDAGLIGT | Dublin, Indeed | | 7 kommentarer |

IKEA-möbler och Napa Valley

Hej kompisar! Har tillbringat hela helgen på västkusten och skruvat ihop IKEA-möbler åt grabben, men nu äro jag åter i Dublin, på jobbet. Dave har ju ett "litet" projekt (i.e. ett trevåningshus) därborta som han planerar på att rusta upp för att sedan hyra ut sovrummen till studenter, och i helgen var det min tur att komma ned och hjälpa. Att skruva ihop IKEA-grejer är faktiskt riktigt terapeutiskt, ja, till och med kul! Efter att ha klarat av ett nattduksbord gick resten som ett rinnande vatten.
 
Jag har inga roliga bilder från helgen som var, däremot har jag haft dessa bilder som utkast i många månader. De är tagna på ett av våra pitstops på roadtrippen genom Kalifornien, i Napa Valley, strax utanför San Fransisco. Vi stannade en natt i en mysig liten by som hette Calistoga, som var omringad av vingårdar och det var en riktigt "scenic drive" så att säga. Åh, man längtar ju tillbaka lite alltså. 
 
FOTO, TRAVEL | California, Napa Valley | | 6 kommentarer |
Upp