OVERLOOK

 
Eftersom min körsbärstisha, som ni kan se om ni scrollar nedåt, numera syns på Blogg.se:s framsida (woop woop) kan jag bjucka på ytterligare en favorit som jag köpte häromdan - från H&M Divided. Fick många snälla komplimanger idag på jobbet om färgen på den, så ja, jag är helnöjd med mitt köp!
 
 
SHOPPING | Dublin | | 3 kommentarer |

Dagens insikter

 
- Att såna där ballerinastrumpor (såna som ser ut som... ja ballerinaskor?) under ett par sneakers må vara snyggt, men fasen vad fossingarna gör ont efteråt.
 
- Hur jäkla omfattande hurricane Harvey faktiskt är. Se här för en illustration över hur mycket regn som faktiskt fallit i Texas.
 
- Hur mycket jag saknar att bo i Paris. Fick såna märkliga flashbacks imorse när jag promenerade till jobbet. I övermorgon, den 31 augusti, var det exakt två år jag flyttade dit för min utbytestermin, och som jag saknar det!
 
- Att Lana Del Rey's nya album är skitbra! 
 
- Att alla provrum borde ha skohorn så att man kan få på sig sina dojor efter att ha provat kläder.
 
- Att modellen på min hatt tydligen inte heter skepparkeps eller Emil-mössa - utan vegamössa!
 
VARDAGLIGT | Dublin | | 10 kommentarer |

Saker jag INTE saknar med att bo i Sverige

 
Detta inlägg har jag försökt sammanställa i ett par veckor, och nu känner jag att det är dags att publicera det. Jag kommer helt enkelt inte på fler punkter, hehe. Innan jag får en shitstorm av arga kommentarer måste jag poängtera att detta är en uppföljning på detta inlägg där jag skrev hur mycket jag faktiskt saknar med vårt kära moderland. Let's go!
 
★ Att alla är så snygga och man själv känner mig som en grå liten mus i jämförelse.
 
★ Det inrutade livet. Vakna, jobba, gymma, glo på tv, lägga sig, repeat. 
 
★ Arlanda. I synnerhet deras ockerpriser på precis allt. På de flesta flygplatser jag varit på är det hyfsat normal prisnivå på t.ex. en flaska vatten, men på Arlanda kostar det 37 jäkla spänn. Det är ju sinnessjukt.
 
★ Arbetsmarknaden. Minns hur jäkla svårt det var att ens få ett extraknäck vid sidan av studierna, och jag kan bara gissa hur svårt det är att få en fast tjänst där man inte behöver jobba varje helg och kväll för att samla ihop sina timmar för att få ut en dräglig lön.
 
★ Kostnaden för att unna sig. Att äta ute, dricka drinkar, ta en fika eller bara att gå på bio kostar pengar var man än befinner sig, men där hemma kostar det verkligen skjortan! 
 
★ Den oändliga vintern. I mitt förra inlägg skrev jag om att jag gillade att Sverige har fyra årstider, men den årstiden jag gillar allra minst är också den längsta. Visst, snö är fint att titta på, och jag kan sträcka mig till att ta en vinterpromenad på en solig dag, men i övrigt är vintern mest jobbig. Att försöka ta sig någonstans blir ett projekt i sig, och de få timmarna av dagsljus som finns går oftast åt till att jobba/plugga. 
 
★ SAS. Jag har haft såååå mycket trubbel med dem under mitt år jag bott här, och de förtjänar allt jäkla ris i världen. Dessvärre är de typ de enda jag kan flyga hem med, så är rätt låst så att säga.
 
★ Att alla myndigheter bommar igen i typ 3 månader på sommaren och att man måste ha dött och återuppstått för att få en läkartid t.ex.
 
★ Att folk jämt ska prata politik. Ja jag förstår att det är viktigt osv, men jag vill inte höra det varje dag, hela tiden. Här i Dublin (i alla fall i min nuvarande umgängeskrets) är det sällan det pratas politik, vilket är skönt. 
 
★ De långa distanserna till allt. Nu vet jag ju att Sverige är väldigt väldigt stort till ytan, men det gör även att restiden mellan A och B blir väldigt lång.
 
★ Fästingar! Tror inte jag mött en enda människa här på ön som blivit fästingangripen.
Tyckte denna bild passade bra in i inlägget eftersom jag ser så förbaskat sur ut, haha.
 
VARDAGLIGT | Dublin, Sweden | | 8 kommentarer |
Upp