Fina, underbara Stockholm

Jag kan inte fatta att Sverige och Stockholm igår attackerades av en feg och äcklig terrorist. Jag skulle inte beskriva mig själv som barbarisk, men han får gärna dö en jävligt plågsam död och gärna spottas på medans det sker. Jag satt och streamade Aftonbladet hela igår eftermiddag på jobbet och lunde inte alls koncentrera mig. Det kändes lite som när jag bodde i Paris när Bataclan-attacken skedde. Man blev liksom nollställd och fick en klump i magen eftersom det skedde i ens närhet, och även då satt jag och uppdaterade alla nyhetssidor frenetiskt för att försöka förstå. Trots att jag inte bor i Stockholm eller ens Sverige för den delen, är det lika ledsamt att se att det har hänt på gator man gått på många, många gånger. Det som gör mig lika ledsen är att det som hände hemma i Sverige igår, de facto är vardagsmat för andra. Världen känns som en mörk plats just nu.
 
Jag är så tacksam att ingen jag kände utsattes, och skänker en tanke till alla drabbade. ♥
 
VARDAGLIGT | Stockholm | | Follow
#1 - - Amanda Jona [SPONTAN]:

Det som har hänt är verkligen så fruktansvärt och man påverkas ju så himla mycket när det händer på platser man är så bekant med!

Svar: <3
Meg Kaup

#2 - - Ellen:

<3

Svar: <3
Meg Kaup

#3 - - Bokstund:

Usch, det är så hemskt :( Tur att det fortfarande finns goda människor som hjälper, iallafall.

#4 - - Ida:

Så hemskt det är. Vad chockad man bli när det händer så nära en själv. Och så ledsamt som du säger att folk flyr från detta varje dag.

Svar: <3
Meg Kaup

#5 - - Fani:

Det är verkligen helt ofattbart hemskt det som hänt. Man vet liksom knappt hur man ska uttrycka sej men man försöker ändå liksom. Svårt att va tyst kring det hela och det ska vi ju inte vara heller. Tror det är extremt viktigt att man pratar om och bearbetar det som hänt. Precis som du skriver är terror likt den i fredags vad de i exempelvis Syrien fått uppleva i flera år och förhoppningsvis kan det komma något gott ur det här, att de som är främlingsfientliga kanske kan öppna sina jävla ögon lite för vad de flyktingar som kommer hit fått gå igenom i flera år och vilken rädsla de tvingats leva med dagligen. Det är ju liksom på en helt annan nivå, en nivå vi inte äns kan eller skulle vilja föreställa oss. Jag hoppas verkligen det här för oss närmare och inte längre ifrån varandra, vilket ju är syftet med sådant här. Än så länge, på det man sett kring hur folk reagerade och hur alla slöt samman i Stockholm, så känns det ju iaf som den här personen misslyckats grovt med sitt så kallade uppdrag och jag måste säga att jag har nog aldrig varit så stolt över att vara svensk som jag är just nu faktiskt.
Massa kramar till dej finis <3

Svar: Väl rutet Fani! <3
Meg Kaup

Upp