frukostfrallor

Halloj. Sitter och laddar upp mentalt inför ett arbetspass på mitt gamla jobb. Minns ni för sisådär två år sedan när jag jobbade på en pub/restaurang om helgerna? Well, det är där jag ska gästspela ikväll. Bävar för det då jag för närvarande har huvudvärk och vet att det är rätt slitigt, men men. Cashen måste in.
 
 
Eftersom det är helg och allt passade jag på att baka lite frukostbröd imorse. Är ju alltid liiiite godare med färskt, hembakt bröd än Pågens trötta limpa liksom. Receptet är busenkelt:
Smula ett halvt paket (25 g) jäst med 2,5 dl ljummet vatten och låt det lösas upp. Addera 0,5 tsk socker, lite salt (kör på måfå, hehe) och cirka 5-6 dl mjöl. Jag hade hälften vetemjöl, hälften rågmjöl eftersom jag ville ha ett grövre bröd. Knåda, knåda, knåda till degen ser ut och känns som deg. Låt jäsa i 30 min, sedan pang in i ugnen på 225 °C i cirka 15 minuter. Et voilà!
 
 
 
MAT & GOTT | | 7 kommentarer |

FRIYAY

Bonjour! Vaknade för någon timme sedan och har suttit och slökollat på Nyhetsmorgon sedan dess. Jag undrar hur många timmar per vecka som jag ägnar åt att kolla på TV4:s nyheter. Hade jag fört statistik på det hade jag säkert blivit rädd för mig själv och lagt in mig själv på någon klinik eller nåt. När jag bodde i Paris hade jag inte ens en tv, men jag lyckades ändå få min dagliga dos av Nyhetsmorgon via TV4-play. Well, jag antar att det finns värre program att vara addicted av... *förnekelse* 
Nog om det. Idag är ingen vanlig dag, för det är min pappas födelsedag! Så ett stort grattis till dig. Tyvärr bor han på andra sidan riket vilket gör att jag inte kan hälsa på idag, men det får jag ta igen i påsk när jag åker över till västkusten.
Eftersom det ändå är fredag så ska jag, dagen till ära, åka och hälsa på Emelie, Malin och Camilla från grundskolan för att äta tacos, snacka skit och... ja, bara hänga, helt enkelt. Ska bli trevligt!
 
VARDAGLIGT | | 2 kommentarer |

28 januari

Ojoj, två inlägg inom loppet av 24 timmar, det går bra nu! Har påbörjat denna regniga torsdag med frukost och plugg, och så lär den fortskrida. Har massa läsande och förberedande inför en debatt som jag tänkte ägna dagen åt at göra. Inte jättekul, men men.
Okej, lite roligare news: Förutom att jag har en resa till Wien (WIIE) inbokad i maj, så kontemplerar jag även att åka till Amsterdam över King's Day i april med bland andra Johanna och Jennifer. Vore galet roligt, och det lutar mer åt "ja" än "nej" just nu. Så fort jag får mina sista stålar från Erasmusstipendiet blir det nog en bokning. Tjoho!
 
 
VARDAGLIGT | | 4 kommentarer |
Upp